top of page

Locatie en ligging

Hotel Berghaus Winterberg ligt midden in het gezellige Neuastenberg. De 
liften (
www.postwiese.de) liggen op loopafstand. In de zomermaanden is de basis van wandel- en fietsroutes (www.rothaarsteig.de) ook voor de deur aangegeven. Motorrijders vinden tevens steeds vaker de weg naar ons hotel, gezien het unieke gebied en de tochten die wij voor u klaar hebben liggen om de mooiste plekken in de omgeving te bezoeken.

 

Wat zou u willen doen?

Neuastenberg (
www.neuastenberg.de) ligt centraal in het Sauerland en is omgeven door sportieve-, cultuur- en ontspanningsmogelijkheden.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden inzake fietsen (mountainbiken (www.bikepark-winterberg.de), e-biken en wielrennen), motorrijden, wandelen, klimmen, bezienswaardigheden, dorpen en steden, skiën (www.skiliftkarussell.de), golf (www.golfclub-winterberg.de) en culinair.

Op steenworp afstand ligt Erlebnisberg Kappe (www.erlebnisbergkappe.de) waar u kunt rodelen, klimmen en over de prachtige Panoramabrug kunt lopen. Tevens is de Ruhrquelle (www.ruhrquelle.com), waar u kunt mountainkarten, een hele leuke belevenis.

Besucherbergwerk Ramsbeck (www.besucherbergwerk.de), waar een mijntrein u naar een diepte van 300 meter brengt, is ook een absolute aanrader.

Of als u juist wilt genieten van de natuur, dan zijn de Hillebachsee (www.niedersfeld.info), Diemelsee (www.sauerland-seen.de) en Edersee (www.edersee.com) leuke uitstapjes.

Voor kinderen is er veel te doen. Zo is een bezoek aan Fort Fun (www.fortfun.demeer dan de moeite waard en bevinden zich midgetgolf (www.adventuregolf-winterberg.de)-, kart (www.kartfun-astenberg.de)- en kegelbanen (www.bowling-winterberg.de) dichtbij.

Ook behoren lasergamen (www.full-one-lasertag-winterberg.de) en schaatsen (www.willingen.de/eis) tot de mogelijkheden.

Zin om te zwemmen? Er zijn vele zwembaden (www.schwimmbad-winterberg.de, www.aqua-olsberg.de) plus een subtropisch zwemparadijs (www.centerparcs.de) in de nabije omgeving. Ook is Speelberg Aventura (www.aventura-medebach.de) met Europa’s langste speeltoestel een leuk uitje.

Om even volop te relaxen; er zijn vele sauna’s (www.saunawinterberg.nl, www.hotel-sauerland-winterberg.dorint.com) in de buurt.

 

Wilt u een avondje op stap? Ga dan eens naar de gezellige Blackwater Irish Pub (www.blackwater-irishpub.de) in het centrum van Winterberg.

Snowsports Skiën Skigebied Postwiese
Wielrennen Fietsroutes
Mountainbikepark Erlebnisberg Kappe Mountainbiken
Motorrijden Motorroutes Sauerland
bottom of page